Urgență planetară! Peste 50% din animalele din păduri, dispărute în ultimii 50 de ani!

Urgență planetară! Peste 50% din animalele din păduri, dispărute în ultimii 50 de ani!

Un studiu WWF recent a arătat că numărul vieţuitoarelor din pădurile lumii s-a redus cu peste o jumătate din 1970 până în 2014.

Organizația face apel la liderii lumii să declare urgență planetară.

Umanitatea ucide cel mai mare aliat natural al Pământului în lupta împotriva schimbării climei, pădurile noastre, potrivit raportului realizat de WWF și Zoological Society of London (ZSL).

Studiul, numit „Below the Canopy”, a fost efectuat asupra a 455 de populaţii din 268 de specii de vieţuitoare sălbatice care trăiesc exclusiv în mediul forestier.

Potrivit datelor dintre 1970 și 2014, ultimele disponibile, numărul acestora a scăzut în medie cu 53%.

WWF a lansat un apel la adresa liderilor lumii să declare urgenţă planetară şi să elaboreze un nou acord global „pentru natură şi oameni în 2020” necesar, pentru stoparea schimbărilor climatice, dar şi pentru ca natura să îşi revină, iar sistemul alimentar să fie restabilit.

Cea mai mare ameninţare la adresa vieţuitoarelor sălbatice care trăiesc în păduri este reprezentată de pierderea şi distrugerea habitatului, în mare parte provocate de curăţarea terenurilor în vederea producţiei de bunuri de uz uman, dar şi de exploatarea forestieră nesustenabilă şi incendii de vegetaţie.

Alte pericole la adresa mamiferelor, amfibienilor, reptilelor şi păsărilor din mediul forestier sunt vânătoarea, schimbările climatice, introducerea speciilor invazive, comerţul ilegal cu animale şi prezenţa unor boli, se arată în raport.

sursa: green-report.ro

Pentru cele mai noi informatii urmareste si pagina noastra de Facebook

Vezi si alte articole:

Banca Mondială: în România bogații devin mai bogați, săracii rămân săraci!

Dezastru găsit de un control al OPC la mâncare pe litoral

A extins garsoniera până a ajuns restaurant pe două etaje!