Mare Atenție la „Bucla libaneză”! Noua metodă de înşelăciune la bancomat care face victime printre români

Bucla libaneză! Noua metodă de înşelăciune la bancomat care face victime printre români

Escrocii folosesc metoda „bucla libaneză” în momentul în care oamenii își scot salariile de la bancomat. Inițial, hoții montează la bancomat un mecanism care ‘înghite’ cardul și îl blochează.

Unul dintre cei care participă la înșelătorie stă deoparte, iar în momentul în care cardul este înghițit de mecanismul proaspăt montat și omul se panichează, apare imediat așa zisul binevoitor care spune că știe cum să rezolve problema.

Practic, hoțul cere pin-ul cardului, iar apoi se preface că încearcă să-l scoată din bancomat.

Numai că în cele din urmă spune că nu poate să-l scoată, iar păgubitul pleacă. În câteva minute, hoțul revine la bancomat, deblochează cardul și cu PIN-ul obținut mai devreme scoate nestingherit toți banii din cont.

„Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului.

În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, precizează Poliția Română.

sursa: money.ro

Pentru cele mai noi informatii urmareste si pagina noastra de Facebook

Vezi si alte articole:

Dezastru găsit de un control al OPC la mâncare pe litoral

A extins garsoniera până a ajuns restaurant pe două etaje!

1.000 de tineri au plantat 17.000 de pomi într-o singură zi lângă Timișoara!