Bulgarii ne-o iau iar înainte! România a ieşit din competiţie! Bulgarii favoriţi pentru fabrica VW

Bulgarii ne-o iau iar înainte! România a iesit din competitie! Bulgarii favoriti pentru fabrica VW

Pe 18 noiembrie anul trecut, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022.

Conform informaţiilor din presă, cele mai mari şanse pentru a câştiga investiţia le au Bulgaria, Serbia, Turcia şi România.

În mai, săptămânalul ceh Skodovacky anunţa că o nouă facilitate de producţie pentru modelele Skoda şi Volkswagen va fi construită în Turcia sau Bulgaria.

România nu se mai afla în topul favorit al celor de la Volkswagen. Bulgarii ne-o iau iar înainte!

Turcia are o infrastructură solidă, dar Bulgaria este o altă opţiune, deoarece este mult mai stabilă din punct de vede politic şi este un stat membru al UE, a explicat şeful sindicatului Skoda.

Bulgaria continuă să lupte pentru noua fabrică a Volkswagen, şi va face tot ce este posibil pentru a câştiga investiţia, a afirmat premierul Boyko Borissov.

„În ceea ce priveşte riscul investiţiei, Bulgaria este mai bine poziţionată decât orice ţară din regiune”. Investiţia Volkswagen în Bulgaria va fi benefică pentru întreaga Europă de Est, a declarat Borissov.

Acesta a scos în evidenţă avantajele Bulgariei: sistemul fiscal competitiv, legislaţia prietenoasă cu mediul de afaceri, legăturile bune de transport şi costul scăzut al forţei de muncă.

Decizia finală privind investiţia Volkswagen este aşteptată la începutul lunii septembrie.

Pentru cele mai noi informatii urmareste si pagina noastra de Facebook

Vezi si alte articole:

Banca Mondială: în România bogații devin mai bogați, săracii rămân săraci!

Dezastru găsit de un control al OPC la mâncare pe litoral

A extins garsoniera până a ajuns restaurant pe două etaje!

O menajeră a fost plătită, din greșeală cu 225.000 de euro în loc de 340 de euro! Ce a făcut menajera